Je bent hier : home tariefplannen

Tariefplannen voor mobiel Internet via smartphone, laptop of tablet

Onder de term tariefplannen verstaan we alle prepaid of abonnementsformules om met een GSM, smartphone, tablet of laptop gebruik te maken van een mobiel netwerk.
Op 1 januari 2014 was het precies 20 jaar geleden dat Proximus als enige operator in België met één tarief van start ging met commerciële mobiele telefonie. Op 20 jaar tijd is er heel wat gebeurd en onderging de telecommarkt een ware metamorfose met ondertussen een veelvoud aan operatoren (ook virtuele) en een wirwar aan beschikbare tariefplannen.
Met 123mobielinternet.be helpen we je het overzicht te behouden en zetten we je op de goede weg bij de keuze van een tariefplan met de focus op mobiel Internet.

Toegegeven, het is niet eenvoudig om tussen al die operatoren en tariefplannen een keuze te maken, maar we kunnen meteen al stellen dat er geen slechte tariefplannen bestaan. Er bestaan er wel die niet bij je passen en het komt er op aan om die te vermijden.

Je keuze kan geleid worden door veel factoren zoals advertenties, kortingen of het gebruik van een bepaalde operator binnen je eigen vrienden- en familiekring, maar zal in grote mate worden bepaald door je gebruikersprofiel en mobiel Internet gedrag.
Wie al een tijdje actief is op een GSM-netwerk kan voor zichzelf al uitmaken hoeveel MB data hij of zij elke maand nodig heeft. Bij smartphone-tariefplannen zullen ook de belminuten en het aantal sms'jes worden meegenomen bij het opstellen van een profiel.

Wie voor het eerst kennis maakt met mobiel Internet beschikt natuurlijk nog niet over een gebruikersprofiel. Het is daarom een goed idee om te starten met een prepaid of pay-per-use tariefplan en dit een korte tijd aan te houden om te weten te komen in welk segment je verbruik zich situeert, m.a.w. hoeveel data, belminuten en sms'jes heb je maandelijks nodig. Met die gegevens in de hand kun je nadien overschakelen naar het voor jou meest geschikte tariefplan.

Voor data-only tariefplannen (bedoeld voor laptops en tablets) spelen belminuten en sms'jes natuurlijk geen rol zodat je enkel moet weten hoeveel data je maandelijks nodig hebt.
Meestal zijn data-only tariefplannen enkel beschikbaar onder de vorm van abonnementen. Het is aan te raden om niet meteen het zwaarste abonnement te nemen. Upgraden kan altijd, aan downgraden kunnen echter voorwaarden verbonden zijn.

Via het menu hiernaast kun je voor een gekozen datavolume de vergelijking maken tussen de tariefplannen bij de verschillende operatoren.
We hebben dit niet alleen voor de verschillende tariefplannen voor smartphones gedaan, maar je vindt er meteen ook een vergelijking van tariefplannen voor mobiel Internet via laptop of tablet.

Heb je vragen over een tariefplan bij een welbepaalde operator, dan kun je terecht in ons forum waar je zelf een topic kunt opstarten. Je vindt in dit forum trouwens nog vele andere onderwerpen die betrekking hebben op mobiel Internet via smartphone, laptop of tablet. Wijzigingen van tariefplannen melden we eveneens via dit forum.

Acties en promoties worden bijgehouden op onze blog waar je op elk artikel commentaar kunt geven. De acties worden ook overgenomen in onze vergelijkingstabellen.

Vergelijking tariefplannen

Vergelijking roamingtarieven

Enkel standaardtarieven
Enkel databundels
Standaardtarieven + bundels

Mobiel Internet blog

Op onze blog vind je een chronologisch overzicht van acties en promoties, aangeboden door de verschillende mobiele operatoren:

Laatste forum topics

Op het forum lees je het laatste nieuws over tariefplannen en roamingtarieven van de Belgische mobiele operatoren.
Je kunt er ook zelf berichten en vragen kwijt: